ПОМОЋ БАКА ЦВЕТИ
25.11.2011

У селу Лалинац, делегација Градске општине Палилула, на челу са председником проф.др Игором Новаковићем и члановима општинског Већа, Милошем Стојковићем и Бобаном Микићем обишла је домаћинство Кокана Миленковића. Он брине о својој мајци Цвети Јованчић. Старица има 79. година, оперисана је од рака желудца и већ годину дана не устаје из постеље. Баки Цвети је ускраћено право на туђу негу иако има све основе за остварење овог права, каже син Кокан. Председник Новаковић је и овом домаћинству, у оквиру акције подршке социјално угроженим домаћинствима општине предао три метра дрвног огрева.

Кокан Миленковић има 54. године. Болује од анеуризма. „Приморан сам да радим тешке физичке послове-каже Кокан, како би обезбедио новац за лечење мајке. Каже да је радио у предуизећу Морава непрекидно 22 године, док није оболео. Општина Палилула му је дала и 4000 динара једнокрантне финансијске помоћи. Истиче да не би имао ни хлеба да није добрих људи који му дозвољавају да у оближњем драгстору у селу узима намирнице на „вересију“. Робу плати кад заради новац. Мајка ме је одгајила-истиче Кокан. Био сам још мали када сам остао без оца. Учинићу све у својој моћи да олакшам последње дане моје мајке Цвете, која болује од неизлечиве болести.  За мене је породица најважнија у животу, а тешкоће које су ме снашле, некако ћемо пребродити уз помоћ комшија и општине Палилула. Само да је здравља!

Наше могућности су скромне, али шта има важније у животу сваке породица од здравља и основних услова за живот. Пуно је је комшија око нас који данас тешко живе а то не желе да признају-каже проф.др Игор Новаковић, председник општине Палилула. Морамо им помоћи у невољи.